النهاردا حبيت نعمل موضوع يلمنا كلنا هنا ويقربنا من بعض اكتر
كشعوب عربيه
وطبعااا كل بيت عربي له اكلات خاصة بيه
وكل ربت بيت ليها بصمه خاصه بيها
ومن هذا المنطلق تبتدي فكرتنا اننا نفتح مطبخ عروبتنا لاحبابها
عشان يتفننوا ويقدموا احلى الاكلات بس بشروط معينه
انو الولاد الي عندنا يجيبوا مستلزمات الطبخه
والسله فاضيه اهي ومهمت كل واحد يملاها بمعرفتو
*الخضار واللحمه او االسمك وفواكه*
يعني هو الي يجيب على مزاجوا ويختار وحده تطبخلوا بالمستلزمات دي
واجبه كامله من طبق رئيسي وسلطه بس يريت ما يتقشفوش
معانا عشان نعرف نطبخ ونوريهم العجب
هههههههههههههههههههههههههههههه
ولو هما عاوزين يطبخوا واحنا نجيب الخضار ماعندناش مانع بردوا
هههههههههههههههههههههههههه
يلا بقااا عاوزين ناكل ونشبع
يارب الفكره تعجبكم وتلاقي تفاعلكم تحياتي
مـصـراويـه ؟ فعال
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 15.10.10 9:35
فكره حلوة كتير نسمه وانا اول المشجعين
وانا علشان بحب البيتزا جدا هيكون اول طبخه بيتزا
المقادير :
2 كوب و نصف دقيق 3 ملاعق صغيرة خميرة ثلاث أرباع كوب ماء ملعقة صغيرة سكر 2 بياض بيضة بدرجة حرارة الغرفة ملعقة صغيرة خل 3 ملاعق طعام زيت زيتون ملعقة صغيرة ملح
الطريقة :
كما هو موضح بالصور
في وعاء واسع نخلط الدقيق مع الملح و نضعه جانبا
نخلط الخميرة مع السكر في كوب الماء و نتركه لمدة من 6-10 دقائق حتى يتفاعل.
نخلط بقية المقادير مع الدقيق ونعجن جيدا لمدة 3 دقائق
سوف تلصق العجين قليلا من الممكن إضافة قليل من الدقيق
نغطي العجين بكيس بلاستيكي ونضعها في مكان دافئ لمدة 40 دقيقة
بعد أن تخمر العجين نضعها على سطح مرشوش عجين جيدا حتى لا تلصق
نقوم بفردها باليد أو النشابة
نشكلها بشكل دائري
نفرد العجين اكبر من الصينية قليلا حتى تطوى الأطراف بشكل تجميلي
نضع العجين على ورق الزبد أو أي ورق خاص بالفرن ثم نضعه في الصينية
بعد وضع العجين في الصينية نقوم بالضغط باليد(نضع قليل من الدقيق باليد عند الضغط حتى لا تلصق العجين) بخفة وترتيب الأطراف كما هو موضح
نصب ملعقة أو اثنين زيت زيتون ونفرشها على العجين بخفة
ونتركها على الأقل 5 دقائق قبل وضع المكونات عليها
نضع عليها صلصة الطماطم المعده بالبيت او الجاهزة
ثم نضع عليها المكونات المفضلة لدينا ( فلفل بكل الالوان – بصل – مشروم – طماطم مقطعة حلقات – زيتون – جبنة شيدر – جبنة موزاريلا) أي شئ يخطر على بالك .
ندخلها في منتصف الفرن على درجة حرارةعاليه إلى أن تحمر من اسفل وتنضج ثم نخرجها ونتركها تبرد قليلا قبل التقطيع والتقديم
حبيب الروح النخبه
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 15.10.10 15:46
الفكرة حلوة كثير
يس اكتبولنا حنشنريلكو ايه
انا مثلا احب آكل النهار ده مولوخية
ههههههههههههههههههههه
مشكورة نسمة على الموضوع الحلو ده
و اكيد حيزيدنا معرفة بنوعيات جديدة للاكلات العربية
فهمتواااااااا ولا اعيد تاني؟ يا لهوي بخلاء وكمان مش بتفهموووا؟
RAIN ۩ LOVER اسرة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 8:09
ههههههههههههههههههههههههههههه طيب
ااااادى المكرونه
وااااادى الصلصه
وادى الكبدة
خمس دقايق والاقى الاكل جاهز لولع فى البيت ههههههههههههههههه
مـصـراويـه ؟ فعال
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 9:02
لا يا نسمـــــــــه حبيب عقبال ما يعمل المكرونه اكون موتنا من الجوع ههههههههههههههههههههه
RAIN ۩ LOVER اسرة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 11:42
الله اكبر هو حبيب اللى هايعمل الاكل يامصراويه ههههههههههههههههههههههههه
نسمه حب ادارة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 12:47
WINTER ۩ LOVER كتب:
ههههههههههههههههههههههههههههه طيب
ااااادى المكرونه
وااااادى الصلصه
وادى الكبدة
خمس دقايق والاقى الاكل جاهز لولع فى البيت ههههههههههههههههه
طيب انت جبت الأكل جاهز اهوووو احنا بقاااا حنحاسب عليه يعني؟ هههههههههههههههههههههههههههههه شكلك بتفهم بسرعه جدا هههههههههههههههههههههههههههه
نسمه حب ادارة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 12:51
مـصـراويـه ؟ كتب:
لا يا نسمـــــــــه حبيب عقبال ما يعمل المكرونه اكون موتنا من الجوع ههههههههههههههههههههه
يا لهوي الطم يعني عشان تفهمووووني ولا اجبلكم مترجم ؟
طيب ايه رايكم اكلمكم تونسي يمكن وقتها تفهموووا ؟ ههههههههههههههههههههههههههههههههه
تعاليلي يا يمه وشوفي بنتك ههههههههههههههههههههههه
RAIN ۩ LOVER اسرة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 12:52
هههههههههههههههههههه والله مافاهم نعمل ايه يعنى نكتب المقادير بس مثلا ؟
نسمه حب ادارة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 12:55
اسمع روح هاتلي شويت خضار على كم كيلو لحمه خروف على كم كيلو برتقال وعنب وماتنساش الخيار والخس عشان السلطعه والبندوره هههههههههههههههههههههه وانا اقلك نعمل ايه
RAIN ۩ LOVER اسرة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 13:18
يلا بقااا عايزين ناكل
نسمه حب ادارة عروبتنا
موضوع: رد: طبخات من عروبتنا 16.10.10 13:25
هههههههههههههههههههههه
يا بخيل طيب ذنبك على جنبك
حتاكل سلطه بس
* نقطع البندورة لأنصاف كمان الحامض والخس ونضيف عليهم الخيار
نخلطهم كلهم مع بعض مع اضافة القليل من الملح والزيت والحامض. ونضيف بيض مسلوق الي جبتو من عندي بسبب بخل احمد بيصير عندنا طبق جاهز للتقديم تاكل بالهنا يا بخيل ههههههههههههههههههههههههه اتفضل
ولا اقلك سيب الطبق دا واستنى مكرونت حبيب احسن ههههههههههههههههههههههههههه