المكونات: كيلو باذنجان 1/2 كيلو بطاطس 1/4 كيلو فلفل رومى اخضر او فلفل حامى 2 بصلة 5 فصوص ثوم كوب عصير طماطم توابل(ملعقة من كل من.. ملح وفلفل وشطة وكمون) طريقة التحضير: - يقطع الباذنجان الى دوائر و يقشر ثم يوضع علية قليل من الملح ويقلى فى الزيت الى ان يصبح لونة ذهبى. - وتقطع البطاطس حلقات وتقلى فى الزيت ايضا حتى تصبح لونها ذهبى. - ويقلى الفلفل ايضا فى الزيت. - ترص فى حلة متوسطة الحجم طبقة من الباذنجان وطبقة من البطاطس وطبقة من الفلفل الى ان تخلص الكمية. - ثم نقوم بتجهيز الخلطة وهى يقطع البصل مكعبات صغيرة ثم يشوح فى الزيت على النار ويوضع عليها الطماطم والثوم المبشور والتوابل وتترك حتى تسبك قليلا. - ثم نوضع الخلطة فى الحلة التى وضع فية طبقات الباذنجان والبطاطس والفلفل ثم يوضع عليها قليل من الماء (نصف كوب) ثم تترك على النار لمدة 15 دقيقة. - ثم تقدم وتزين بالبقدونس فى طبق التقديم ويمكن تقديمها مع مكرونة بالصلصة وبالهنا والشفا :abady: :yeloow nm : :yeloow nm :
نسمه حب ادارة عروبتنا
موضوع: رد: مسقعة بالبطاطس و الفلفل 05.07.10 13:22
محمود شكلك طباخ ممتاز وبتحب الاكل
هههههههههههههه
تسلم ايدك بس انا مش بحب الباتنجان
ههههههههههههههههه
حاعملها بالبطاطس بس
تحياتي
همس الغروب ادارة عروبتنا
موضوع: رد: مسقعة بالبطاطس و الفلفل 05.07.10 14:47
محمود
شيفنا العزيز
تسلم ايدك وصفاتك كلها سهله
محمود ابوالوفا صديق اسرة عروبتنا
موضوع: رد: مسقعة بالبطاطس و الفلفل 05.07.10 15:35
همس الغروب
كل الشكر لكـِ ولهذا المرور الجميل الله يعطيكـِ العافيه يارب خالص مودتى لكـِ
وتقبلي ودي واحترامي
:abady: :abady: :yeloow nm : :yeloow nm :
محمود ابوالوفا صديق اسرة عروبتنا
موضوع: رد: مسقعة بالبطاطس و الفلفل 05.07.10 15:44
نسمه حب أنا فعلا بحب الاكل بس مش طباخ ممتاز ولا بعرف فى الطبيخ ههههههههههههههههه البركة فى ام الاولاد هههههههههههه ليتني أمتلك أبجدية حروف توفيكِ حق روعة ماسكبته هنا من رد اشكر تشريفك لموضوعي .. المتواضع .. من سموك الكريـمـ ..